Virėjas – tai žmogus, kuris sugeba pagaminti pačius skaniausius, vairiausius, gardžiausius patiekalus. Šios srities atstovai geba perteikti maistą ne tik kaip patiekalą, bet ir kaip meno kūrinį. Takoskyroje paruoštiems virėjams arba pagalbiniams virtuvės darbuotojams atsiveria didesnės galimybės maisto pramonėje įsidarbinant. 

Baigus virėjo / pagalbinio virtuvės darbuotojo mokymo programą įgyjamas LR Švietimo ir mokslo ministerijos kvalifikacijos pažymėjimas. Suteikiama virėjo / pagalbinio virtuvės darbuotojo kvalifikacija.

Informacija

  Virėjo Pagalbinio virtuvės
darbuotojo
Virėjo
Trukmė 32 sav. /1280 val.
36 sav. / 1440 val.
13 sav. 520 val. 13 sav. / 520 val.
Kodas 262101303 162101301 161101301 223000976
Praktika 68%, 21 sav.
73%, 26 sav.
70%, 8,7 sav. 58%, 7,2 sav.
Teorija 32%, 10,3 sav.
27%, 9,7 sav.
30%, 4 sav. 42%, 5,4 sav.
Baigiamasis vertinimas Teorijos ir praktikos egzaminas Teorijos ir praktikos egzaminas Teorijos ir praktikos egzaminas
Suteikiama kvalifikacija Virėjo kvalifikacija Pagalbinio virtuvės darbuotojo Virėjo kompetencija
Išduodamas dokumentas Profesinio mokymo diplomas Profesinio mokymo diplomas Profesinio mokymo pažymėjimas
Dėstomi dalykas
Kulinarija + + +
Gamybos organizavimas maitinimo įmonėse + + +
Maisto prekių mokslas + + +
Maitinimo įmonių įrenginiai + + +
Darbuotojų sauga ir sveikata + + +
Geros higienos ir geros gamybos praktika + + +
Apskaita ir kalkuliacija + + +
Teisės apgrindai + +  
Užsienio kalba +    
Psichologijos ir etikos pagrindai + +
Informacinės technologijos + +
Verslo organizavimo pagrindai + (tik 32 savaičių mokymuose)

Priemonės:

Virėjo, pagalbinio virtuvės darbuotojo mokymo programai duodama mokymo bazė: daržovių, mėsos, žuvies pirminio paruošimo įranga, karštųjų patiekalų inventorius ( konvekcinė krosnis, dujinė viryklė), elektrinis marmitas, indaplovė, mėsmalė, trintuvai, mikseriai, grilinė, ivairūs puodai, indai, įrankiai svarstyklės, maisto termometrai ir kiti reikmenys duodami naudotis nemokamai..

Kalendorius

2019 spalio

Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Privalumai

  • Visų mokymų 70 % sudaro praktika, 30 % teorija.
  • Mokytoja turi daugiau kaip 5 metai profesinės patirties..
  • Ateinantys dėstytojai yra savo srities profesionalai, sugebantys perteikti visas būtinas ir naudingas žinias naujai besiformuojančiam virtuvės darbuotojui.
  • Mokantis kulinarijos mokslo būsimas virėjas ar pagalbinis virtuvės darbuotojas sužino apie maisto produktų asortimentą, išmoksta organizuoti darbą virtuvėje, laikytis geros higienos ir geros gamybos taisyklių, sužino naujausių įrenginių paskirtį, mokoma kompiuterinio raštingumo.
  • Pirminiai praktiniai užsiėmimai vyksta įmonės patalpose, sukurtose visiškai tokiose pačiose darbo vietose, kaip įmonės virtuvėse. Antrinę praktikos darbo vietą padedame susirasti.
  • Šilutės mieste virėjų arba pagalbinio virtuvės darbuotojų paklausa labai didelė, tad yra perspektyva įsidarbinti.

Praktika

  • Priklausomai nuo pasirinktos programos nuo 1,6 mėnesio iki 6 mėnesių.
  • Praktiniai užsiėmimai vyksta darbo vietose visiškai atitinkamose įmonės virtuvės sąlygas bei prižiūrint virėjų mokymo specialistei.
  • Praktikos metu įtvirtinamos teorijos metu įgytos žinios, gaminami tai programos daliai atitinkantys patiekalai.

Kainos ir sąlygos

  • Pirmoji įmokos dalis  30% sumokamas iš anksto. Likusi įmoka sumokama lygiomis dalimis kas mėn.
  • Galimas išsimokėjimas lizingo būdu.