Vienas seniausias Šilutės amatų yra žuvininkystė, esant patogiai geografiniai padėčiai, turint šalia didžiausią Lietuvos salą – Rusnę, Marių apsuptą Ventę bei netoli esančią Baltijos jūrą. Šios srities atstovai sugebės atskirti visas žuvų rūšis ir jas apdoroti. Takoskyroje paruoštiems žuvies ir jūros produktų pirminio apdorojimo darbuotojams atsiveria didesnės galimybės įsidarbinti žuvies perdirbimo įmonėse.

Baigus žuvies ir jūros produktų pirminio apdorojimo mokymo programą įgyjamas LR Švietimo ir mokslo ministerijos kvalifikacijos pažymėjimas. Suteikiama žuvies ir jūros produktų pirminio apdorotojo kvalifikacija.

Informacija

  Žuvie ir jūros produktų pirminio padorojimo Žuvie ir jūros produktų pirminio padorojimo
Trukmė 11 sav. / 440 val. 7 sav. / 280 val.
Kodas 161072101 261072101
Teorija 25%, 2,8 sav. 37%, 2,6 sav.
Praktika 75%, 7,8 sav. 63%, 4,1 sav.
Baigiamasis vertinimas Teorijos ir praktikos egzaminas Teorijos ir praktikos egzaminas
Suteikiama kvalifikacija/ kompetencija Žuvies ir jūros produktų pirminio apdorotojo kvalifikacija Žuvies ir jūros produktų pirminio apdorotojo kvalifikacija
Išduodamas dokumentas Profesinio mokymo diplomas Profesinio mokymo diplomas
Dėstomi dalykai
Maisto prekių mokslas X X
Žuvies perdirbimo įmonių įrengimai X X
Žuvies apdorojimo technologija X X
Gamybos organizavimas X X
Geros higienos praktikos taisyklės X X
Psichologijos pagrindai ir profesinė etika X X
Teisės pagrindai X X
Darbuotojų sauga ir sveikata X X

Paskaitų laikas:

Nuo 8:00 iki 15:00, kiekvieną darbo dieną.

Priemonės:

Žuvies ir jūros produktų pirminio padorojimo mokymo programai duodama mokymo bazė: žuvies pirminio paruošimo įranga, stalai, indaplovė, įvairūs puodai, indai, įrankiai, svarstyklės, peiliai, maisto termometrai ir kiti reikmenys duodami naudotis nemokamai.

Kalendorius

2019 kovo

Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Privalumai

  • Mokytoja turi daugiau kaip 15 metų profesinės patirties.
  • Ateinantys dėstytojai yra savo srities profesionalai, sugebantys perteikti visas būtinas ir naudingas žinias naujai besiformuojančiam žuvies ir jūros produktų pirminio apdorojimo darbuotojui.
  • Pirminiai praktiniai užsiėmimai vyksta įmonės patalpose, sukurtose visiškai tokiose pačiose darbo vietose, kaip įmonės virtuvėse. Antrinę praktikos darbo vietą padedame susirasti. Praktikos metu įtvirtinamos teorijos metu įgytos žinios, gaminami tai programos daliai atitinkantys patiekalai.
  • Šilutės žuvies ir jūros produktų pirminio apdorotojo darbuotojų paklausa labai didelė, tad yra perspektyva įsidarbinti arba susikurti sau darbo vietą.

Kainos ir sąlygos

  • Pirmoji įmokos dalis  30% sumokamas iš anksto. Likusi įmoka sumokama lygiomis dalimis kas mėn.